תוכן עניינים
במאמר הבא נחקור 11 הגדרות חיוניות לקידום אתר וורדפרס במנועי חיפוש. ההגדרות הבאות הן רק קצה הקרחון בכל הקשור למאמץ SEO והצלחה בקידום אורגני של אתרים.
צרו קשר לייעוץ
מדוע ההגדרות האלה חיוניות אתם שואלים? ובכן, התוכן באתר שלכם הוא הנכס החשוב ביותר, אבל הוא חסר תועלת אם האתר לא מושך מבקרים! SEO – Search Engine Optimization, הוא כלי שכל בעל אתר אינטרט חייב להשתמש בו על מנת להבטיח שהתוכן שלו מותאם לצריכת מנועי חיפוש, ובכך יביא ליותר ויותר מבקרים.
הגדרות נכונות באתר וורדפרס הן הצעד הראשון והבסיסי ביותר לקידומו במנועי חיפוש בכלל ובגוגל בפרט.
1. תבטיחו את נראות האתר למנועי החיפוש
השקתם אתר חדש? לוורדפרס יש הגדרה מובנית שכאשר היא מופעלת, מונעת ממנועי חיפוש לראות אותו.
גשו ל הגדרות -> קריאה וחפשו את השורה “נראות במנועי חיפוש". וודאו שהגדרה זו אינה מסומנת.
זו אולי ההגדרה החשובה ביותר בין כל ההגדרות החיוניות לקידום אתר וורדפרס.
2. כיוונון מבנה קישורים
אם אינכם בטוחים במה מדובר, להלן צילום מסך של מבנה הקישור של המאמר הזה, שכותרתו “קידום במנועי חיפוש".
עם זאת, ברירת המחדל של וורדפרס נראית שונה לגמרי. כדי שמבנה הקישור יראה כפי שהוא בצילום, או מה שנקרא “pretty permalinks" (מבנה קישור יפה), עליכם לגשת ל הגדרות -> מבנה קישורים. בחרו בהגדרה “מזהה הפוסט", בצורה הבאה:
ביישום שלב זה, תוכלו להקצות מבנה קישורים בהתאמה אישית, עבור כל אחד ואחד מהדפים או הפוסטים באתר שלכם. כמו כן, וורדפרס יחזה את מבנה הקישור הטוב ביותר עבור כל דף או פוסט ויקצה אותו באופן אוטומטי (תוכלו לשנות בהתאם ובכל שלב כמובן).
תוכלו לבצע את כל ההתאמות הנדרשות בשורת מבנה הקישור מתחת לכותרת הדף. במידה ואינכם מזהים את המבנה הקישור, יכול להיות שוורדפרס עדיין לא יצר אחד. תשמרו את הדף בטיוטה ומבנה הקישור אמור להופיע מיד לאחר מכן.
הרעיון העיקרי הוא לשלב במבנה הקישור את מילת המפתח הביטוי המרכזי של אותו דף או פוסט. וזה מה שמעביר אותנו לנקדה השלישית בהגדרות וורדפרס לטובת קידום במנועי חיפוש:
3. תכתבו תוכן איכותי ולעיתים תכופות
גם אם זה לא ישמע אינטואיטיבי כשמדברים על הגדרות SEO חיוניות, חברת קידום אתרים כמו סייטלינקס מונעת ניסיון אישי והוכחות, ולא “חוקים מקובלים". גם אם הוא חיוני, תוכן טוב לבדו אינו מספיק כדי להניע את האתר שלכם לראש הדירוגים של גוגל. גוגל השתדרג מאוד באופן שבו הוא קובע כיצד להגדיר תוכן טוב ואיכותי.
אם הנכם כותבים על “חומרי ניקוי למקלדת" למשל, מן הסתם תרצו להכניס את הביטוי הנ"ל לגוף המאמר כמה פעמים, אבל אסור להגזים. חזרה על הביטוי שמונה פעמים בפסקה לא תעשה שום דבר בכדי להזיז את הדירוג שלכם – להיפך, הטקטיקה עשויה להוביל לאסון קידומי הגרוע מכל – צניחה הדרגתית בדירוגים ואף הסרת האתר לחלוטין מאינדקס מנוע החיפוש.
תכתבו באופן טבעי, אבל בחכמה. אם תזהו הזדמנות טובה להשחיל מילת מפתח או שניים תעשו זאת, אבל אל תגזימו. ביטויי מפתח בתוכן הם אכן חיוניים לקידום אתר במנועי חיפוש, אבל הגזמה יכולה לעשות יותר נזק מתועלת.
אתר אשר מתעדכן באופן קבוע יעזור גם כן למאמצי ה SEO שלכם. לא רק משום שגוגל יראה שהאתר שלכם פעיל, אלא משום שיהיה יותר תוכן שעל בסיסו יהיה ניתן לדרג את אתרכם. בנוסף, תכנים רבים (ואיכותיים) מסייעים לשיפור חוויית המשתמש ושימורו – יתרון כפול.
כפי שהזכרנו קודם לכן, מינון נכון הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בקידום אתרים. עדכון האתר שלכם עשר פעמים ביום עם תוכן זהה רק יפגע בדירוג שלו בגוגל. אם יש לכם אפשרות לפרסם תוכן ייחודי ובעל ערך 3-4 פעמים ביום, אין ספק שנמליץ לכם לעשות כן. אחרת, אתר שמתעדכן פעם בשבוע עם תוכן איכותי מאוד עדיף בהרבה על אתר שמתעדכן חמש פעמים ביום ללא הוספת שום ערך למנוע החיפוש.
4. אופטימיזציית מהירות
מהירות טעינת האתר שלכם היא גורם מכריע. מנועי חיפוש בכלל וגוגל בעיקר, לוקחים בחשבון את מהירות הטעינה. יתר על כן, למהירות האתר יש מספר השלכות אחרות אשר עשויות לתקוע מקל בגלגל מאמץ קידום האתר שלכם.
מהירות טעינה היא גורם קריטי על שיעור נטישה מוקדם, שיעור נטישה מדף הכניסה ומספר הצפיות הודות והיא קשורה באופן ישיר לחוויית המשתמש. כתוצאה, תצברו פחות מבקרים, דירוג ה SEO של האתר יצנח – מה שיוביל לפחות מבקרים ואלה שכן יתעקשו לגלוש באתר יהפכו למתוסכלים יותר ויותר.
לקרוא עוד על דרכים לשיפור מהירות טעינת האתר שלכם, עברו למאמר קידום אתרים אורגני בגוגל.
5. הגדרה נכונה של קטגוריות ותגיות
וורדפרס משתמש בקטגוריות ותגיות כדי לעזור לכם לארגן את התוכן באתר.
הרעיון הכללי בקטגוריות ותגיות הוא:
- השתמשו בקטגוריות כדי לקבץ את כל הפוסטים שלכם תחת נושא משותף.
- השתמשו בתגיות כדי לתייג היבטים נקודתיים או תת-קטגוריות של בפוסטים שלכם.
אולי זה יהיה ברור יותר עם הדוגמה הבאה.
במידה והאתר שלכם עוסק באוכל, להלן דרך בה ניתן לארגן שלוש מאמרים מהבלוג שלכם:
- “איך להכין ביצים מקושקשות" – קטגוריה: מתכונים. תגיות: ארוחת בוקר, ביצים.
- “אך להתאים יין לאוכל" – קטגוריה: שתייה. תגיות: יין.
- “מתכון פאייה ספרדית" – קטגוריה: מתכונים. תגיות: ארוחת ערב, אורז, ספרדי
זו רק דוגמה, אבל הבנתם את הרעיון. קטגוריות הן כלליות יותר וסוג של רמה אחת מעל התגיות.
היתרון הקידומי בדרך זו של ארגון התכנים שלכם הוא שוורדפרס יוצר דפי ארכיון נפרדים עבור הקטגוריות והתגיות שלכם. אם אתם יוצרים מבנה טוב של קטגוריות ותגיות, דפי הארכיון האוטומטיים הופכים למשאבים יקרי ערך בפני עצמם.
6. שימוש בתוסף קידום במנועי חיפוש
אחד התוספים הטובים ביותר לקידום אתרי וורדפרס הוא יואסט (Yoast SEO – אם כי אין זה התוסף היחיד). התוסף עובר עדכונים שוטפים והתאמות לשינויים של מנועי החיפוש, וכולל את כל מה שנחוץ להפוך אתר למכונת SEO.
היתרון של יואסט הוא אופן התפעול הנוח שלו והעובדה שאינו דורש ידע תכני מורכב לביצוע הגדרות. אם כי מומחה קידום אתרים ידע לסחוט מהתוסף את מלוא התמורה, באופן כללי, תוכלו להישאר עם הגדרות ברירת המחדל של התוסף.
עם זאת, כוונון עדין של כמה דברים ייקח רק כמה דקות ויכול להשתלם מאוד.
הנה מה שתוכלו לבצע:
לאחר שהורדתם והפעלתם את התוסף, גשו ל SEO -> כללי -> כלי מנהלי אתרים. מלאו את קוד האימות שלכם עבור קונסולת החיפוש של גוגל. לחצו על הקישורים מתחת לשדות כדי ליצור את האימותים.
גשו ל SEO -> תצוגת חיפוש ועברו על כל הלשוניות.
התחילו עם לשונית סוג התוכן:
ודאו שכל האפשרויות מופעלות הן עבור הפוסטים והן עבור הדפים שלכם.
הלשונית הבאה, לשונית מדיה, בה תמצאו רק הגדרה אחת: כן להפנות מעמודי קבצים מצורפים לקובץ עצמו.
לשונית הבאה, טקסונומיות. טקסונומיה היא סיווג שיטתי של עצמים מאותו תחום. הסיווג הנפוץ ביותר הוא מדרגי (הירארכי). כאן תוכלו להחליט איך אתם רוצים להגדיר את רישומי הקטגוריות והתגיות באתר הוורדפרס שלכם.
באופן כללי, אם האתר שלכם מכיל הרבה קטגוריות ותגיות, מומלץ לבחור להציג אותם בתוצאות החיפוש. אם האתר מכיל כמות קטנה של קטגוריות ותגיות, מומלץ להשבית את אפשרות ההצגה במנועי החיפוש. ההגדרה תמנע בעיית שכפול תוכן – גורם חשוב ומרכזי בקידום אתרים.
לשונית הבאה, ארכיונים.
מלבד הקטגוריות והתגיות שלכם, וורדפרס יוצר ארכיון נפרד עבור חשבונות משתמשים ומגדיר ארכיונים מבוססי תאריך.
במידה ואתם העורך היחיד באתר, תוכל לכבות את האפשרות הזו. ארכיון התאריך תלוי במה שתחליטו, אבל חשוב לציין כי מקדמי אתרים רבים ממליצים על כיבוי האפשרות הזו גם כן.
בזאת סיכמנו את ההגדרות החיוניות בתוסף יואסט המפורסם.
7. אופטימיזציית תמונות
ניהול קבצי המדיה שלכם הוא דרך מצוינת להשיג יתרון SEO מובהק על פני המתחרים. בעלי אתרים רבים מתעלמים מהגדרות חיוניות של התמונות שלהם – הכיתוב המצורף, הטקסט החלופי וכותרת התמונה. כל אלה חשובים מאוד וקלים להוספה. הסיבה העיקרית להזנחת שלב זה כנראה נובעת מעצלנות בשילוב חוסר ידע. התמונות בדרך כלל נוספות אחרי שהסתיימה עריכת המאמר. אם לקח לכותב יותר משלוש שעות לערוך ולפרסם את המאמר, הוספת טקסט ל- 10 תמונות מעייפת נורא ומוסיפה עוד 20 דקות של עבודה.
סיבה הגיונית, אבל האם היא שווה את סיכון הדירוג במנוע החיפוש? הוספת מידע אודות התמונות שבאתר על ידי מילוי כותרת, תיאור וכל מידע אחר יעזור לסורקים של גוגל להבין טוב יותר על מה התוכן שלכם.
עכשיו שהבנו איך לטפל בהיבט הזה, היבט אחר של אופטימיזציית תמונות הוא טיפול בקבצי התמונות כראוי מלכתחילה. העניין עם תמונות הוא כזה; הן תופסות המון מקום בשרת שלכם, ולכן לוקח להן הרבה זמן להיטען על ידי דפדפן האינטרנט.
הבעיה בזה היא כפולה:
- כפי שהזכרנו, גוגל מעניש אתרים איטיים עקב הפגיעה בחוויית המשתמש.
- גולשים בדרך כלל לא ימתינו יותר מ 2 שניות לאתר שיטען – אתרים עם מעל 2 שניות מהירות טעינה חווים שיעורי נטישה גדולים יותר.
למרבה המזל, תיקון הבעיה הוא פשוט למדי. לרוב, כל מה שתצטרכו הוא תוסף לאופטימיזציה של תמונות. תוספים טובים יקטינו את משקל התמונות באופן אוטומטי או במעמד העלאת התמונות או בלחיצה על כפתור.
8. דגש מירבי על כותרות פוסטים ודפים
כותרות הן החלק החשוב ביותר בדפי האינטרנט שלכם – הן הדבר הראשון שרואים מנועי חיפוש ומשתמשים. עבור משתמשים, על הכותרת להיות מעניינת ומושכת, עבור מנועי חיפוש על הכותרת להיות ממוקדמת מילות מפתח. מומלץ למצוא איזון טוב בין השניים.
בדומה לנושאים רבים הקשורים לקידום במנועי חיפוש, אופן יישום הכותרות שנוי במחלוקת בקרב מקדמי אתרים. חלק ממקדמי אתרים יטענו שעדיף להתחשב במשתמש, חלק אחר יתעקשו להכיל בכותרות את ביטויי המפתח גם על חשבון חוויית המשתמש. כפי שתוכלו לראות בהמשך, ניתן להגדיר את כותרת ה meta של הדפים שלכם ובכך להעניק למנועי חיפוש מידע על הדף שלכם. הכותרת עצמה היא יותר עבור צריכת המשתמש.
9. הגדרות SEO חיוניות בפוסטים ומאמרים
אם אתם משתמשים בתוסף Yoast SEO, תבחינו בתיבת “Yoast SEO" מתחת לכל עורך הפוסט או הדף. תוכלו להשתמש ב “Edit snippet" כדי לערוך כיצד יראה הפוסט הדף בתוצאות החיפוש של גוגל. בתיבת יואסט תוכלו לקבוע את מילת המפתח של הדף כדי לקבל הערכה גסה של איך העמוד שלכם תואם את הנחיות ה SEO הנוכחיות.
זו דרך מצוינת לכתוב תוכן ממוקד יותר עבור מנועי חיפוש ובמקביל לצבור מבקרים נוספים.
אנחנו בסייטלינקס ממליצים על עריכת כל מקטע באופן ידיני, למרות שהתוסף מייצר את הטקסט באופן אוטומטי. הנגיעות הקטנות הללו יכולות לעשות את כל ההבדל בין כמות כניסות ממוצעת לכמות כניסות שתייצר המרות משמעותיות.
10. בדיקת התאמה למכשירים ניידים
דבר נוסף שגוגל אוהב לראות כשזה נוגע לקידום במנועי חיפוש הוא אתר מעוצב אשר מתאים למכשירים ניידים. מה הסיבה? פשוט מאוד; בימינו, יש יותר אנשים פעילים ברשת האינטרנט באמצעות מכשירים ניידים מאשר באמצעות מחשבים נייחים וניידים יחד.
הנושא אינו מורכב, אם האתר שלכם מתקשה לטעון במכשיר נייד, תאבדו דירוג בגוגל. נכון, גוגל מאוד ברורים בנקודה הזו.
אם כך, איך תוכלו לוודא שאתם מותאמים לנייד? למרבה המזל גוגל מספק לנו כלים בהם נוכל להיעזר. הכלי העיקרי נקרא Mobile Friendly Tester ותוכלו לגשת אליו כאן.
תערכו בעזרת הכלי הזה בדיקה יסודית. ודאו שאין בעיות עם דף הבית, פוסטים בבלוג ובדפי השירות החיוניים של האתר.
במידה ותיתקלו בבעיות כלשהן, תנסו ליישם את הטיפים של גוגל לתיקון הבעיות. במידה ולא תצליחו ותזדקקו לעזרה, צרו קשר עם המומחים שלנו ונשמח לסייע.
11. תהיו חברתיים
חלק אחד מהנקודה הזו הוא מדיה חברתית. ודאו שיש לכם נוכחות פעילה ברשתות חברתיות, תיזמו פעילות עם מבקרים ולקוחות פוטנציאליים (משמע אנשים בקבוצת קהל היעד הרלוונטית שלכם) כמה שתוכלו. לגרום לאנשים לדבר על המותג שלכם הוא הדרך הטובה ביותר להשיג קישורים נכנסים לאתר שלכם – כשגוגל שם לב לקישורים האלה, הם יפעלו כאות שיסמן לגוגל לקדם את האתר בתוצאות החיפוש.
חלק נוסף הוא ליצור קשרים עם בעלי אתרים בתעשייה שלכם ולרכוש חברים למקצוע. אל תיצרו קשר עם אנשים רק אם אתם צריכים מהם משהו. תציעו להעניק עצות או כל שיתוף פעולה אפשרי כך שכל הצדדים ירוויחו. בכך, תרכשו חברים שישמחו לכתוב אודותיכם ואודות פועלכם – שוב, סימון לגוגל שהמותג שלכם הוא בעל ערך.
אתם תמצאו שלהיות נחמדים פותח דלתות ומשיג תוצאות מדהימות – תאמצו את הגישה כאורח חיים, לא רק כהמלצה לקידום האתר שלכם במנועי חיפוש. גם אם תצטרכו להתאמץ מעל ומעבר היום, המאמץ עוד ישתלם בעתיד כשבאמת תזדקקו לתמיכה.
אם יש ספק, תפעלו בחכמה
לא בטוחים אם שמות קבצי המדיה משפיעים על מאמץ קידום אתר הוורדפרס שלכם? אז קחו את הזמן ותנו לקבצים שמות כמו שצריך, הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות הוא כלום ואילו הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות הוא שגוגל יעריך את המאמץ הנוסף שהשקעתם. זה אולי נראה זניח, אבל הדגש על הפרטים הקטנים הוא אולי מה שיעניק לכם את היתרון הנחוץ על פני המתחרים.
דוגמת שמות הקבצים היא טובה משום שבעלי אתרים רבים משתמשים בצילומי מסך ועצלניים מדי לשנות את שמות הקבצים. כל כך קל יותר לצלם את המסך, לגרור את התמונה ולסיים עם זה. לקחת את הזמן ולשנות את שמות הקבצים נראה בעיני רבים כבזבוז של זמן – כאן בדיוק עליכם להראות שאתם שונים ושעבורכם קידום במנועי חיפוש הוא עניין רציני.
מה גם שגוגל בהחלט לוקח בחשבון את שמות הקבצים, אז בבקשה!
זכרו את הכלל החשוב מכל: מאז ומעולם תפקידו של גוגל הוא לנסות לפענח את נושא התכנים שלכם, על ידי חיקוי התנהגות של בני אדם. בני אדם הם טובים יותר בלהבין מה בעל ערך ומה לא, הרבה יותר ממחשבים. לכן, ככל שהתכנים שלכם “אורגניים" יותר, כך תמצאו יותר חן בעיני גוגל.
מעבר לרשימה במאמר זה, בהחלט תוכלו למצוא טיפים וקיצורי דרך לקידום האתר שלכם, אבל גוגל עולה עליהם די מהר. לדוגמה: בעבר, אנשים נהגו לרסס את התכנים שלהם עם מילות מפתח ולנסות להסתיר אותם על ידי שינוי צבע הטקסט ללבן. אמנם האתרים שלהם התקדמו במהירות בתוצאות החיפוש אבל נחשו מה קרה כשגוגל עלה על התופעה? נכון, כל האתרים הללו ספגו מכה קשה ומאוד כואבת.
תקפידו לכתוב תוכן איכותי, ממוקד, תהיו הגיוניים ותנצלו את הכלים שגוגל מעמיד לרשותכם. אלה היו 11 נקודות חיוניות לקידום במנועי חיפוש. כל מנועי החיפוש יגמלו לכם עם דירוג טוב במידה ותעשו את הדברים נכון.

קידום אתרים במנועי חיפוש – שאלות ותשובות
כמה עולה לקדם אתר?
קידום אתרים הוא תחום רחב מאוד ומחיר השירות משתנה מאתר לאתר. על מנת להבין את המחיר הנכון להשגת התוצאה הרצויה, יהיה על המקדם לאפיין את מהלכי הקידום תוך התחשבות במשתנים כמו מיקומי תוצאות החיפוש הנוכחיים של ביטויים רצויים, מי המתחרים על הביטויים, נפח האתר, קוד ומבנה האתר, תגיות ועוד. מחיר התחלתי של מקדם אתרים מומחה הוא בסביבות 2500 שח בחודש ויכול להגיע עד 5500 ומעבר.
איך מקדמים אתרים?
מקדם אתרים מומלץ הוא כזה שאינו נוקף במחיר מדויק טרם אפיין את אופן הקידום. לא כל האתרים נבראו דומים ולכן כשחברת קידום אתרים ניצבת מול אתר חדש, יהיה עליה לבדוק ולאבחן אותו לעומק. כאמור, עבודת הקידום תכלול בניית קישורים, תיקון קוד, שיפור מהירות טעינה, מילוי פרטים חסרים בכל דפי האתר ועוד.
האם מומלץ קידום אורגני או קידום ממומן?
אין כאן תשובה חד משמעית. המצב האופטימלי יהיה לשלב קידום אורגני עם קמפיין קידום ממומן בגוגל ואולי גם ברשתות חברתיות כמו פייסבוק, במידה והמקדם רואה זאת לנכון ובהתחשב בתחום העיסוק של בעל העסק. אם כי ההשקעה יקרה יותר, קידום ממומן בשילוב אורגני יביא לתוצאות מהירות יותר. במידה והתקציב אינו מאפשר שילוב, יהיה צורך לנתח את האתר ותקציב השיווק של הלקוח.
איך אפשר לדעת אם המקדם באמת מומחה?
כמו בכל ענף, השוק מלא באנשי מקצוע ברמות שונות. מומחה מקדם אתרים יהיה בעל שנים של ניסיון. כמו כן, יוכל להציג תיק עבודות עשיר. הסימן השלישי להתמחות המקדם יהיה המחיר, מקדם אתרים מומחה לא יתפשר יותר מדי הודות והוא יודע במה כרוכה עבודת קידום אפקטיבית, כשהמוניטין שלו בראש סדרי העדיפויות. גביית מחיר נמוך רק למטרת משיכת הלקוח ללא הצגת תוצאות היא הרסנית מאוד למוניטין המקדם המקצועי.
האם לקדם בעצמי או לשכור מומחה לקידום?
אם כי תמיד טוב ללמוד כמה שיותר, קידום אתרים הוא מקצוע לכל דבר ויש שיטענו אפילו אמנות ברמה מסוימת. אנו ממליצים להשכיל בתחום כמה שניתן על מנת להבין את השפה בה משתמש המקדם בבואכם למשא ומתן, אך להניח לבעל המקצוע להתמקצע. מומחה לקידום אתרים אשר מבצע את עבודתו נאמנה, ישיג עבורכם את התוצאות הרצויות תוך זמן קצר יותר ובמחיר נמוך יותר מאשר מסע של ניסוי וטעייה.
מחפשים חברת קידום אתרים מקצועית? צרו איתנו קשר בטלפון 0723944956 עוד היום ונשמח לעמוד לשירותכם.