תוכן עניינים
נתחיל מהמובן מאליו: נכון להיום, לא ניתן לבצע עסקה כספית חוקית בישראל ללא דיווח לרשויות המס. אל דאגה, את התיעוד לדיווח הזה אפשר לעשות בקלות, באמצעות החשבוניות והקבלות שהעסק שלכם מוציא. כדי להבין את הקשר ביניהן אפשר לדמות אותן לברק ורעם – האחת (החשבונית) תמיד תגיע לפני השנייה (הקבלה).
אז איך זה עובד?
בסיומה של כל עסקה, בעל העסק צריך להפיק חשבונית מס או קבלה (נתייחס בהמשך למתי צריך להשתמש בכל אחת) שבאמצעותו הוא מעדכן את רשויות המס על המוצר או השירות שהוא נתן, סכום הכסף שהוא דרש, ועל אחוז המע”מ שהוא יצטרך לשלם. ניתן להפיק את המסמכים אונליין או בצורה ידנית.
בנוסף, מסמכים אלו מהווים רישום כרונולוגי ומסודר על פעילות העסק השוטפת. את הפקת המסמכים עצמה מומלץ לבצע באמצעות מערכת ניהול עסק נוחה וידידותית למשתמש, כזאת שתאפשר להוציא מסמכים מעין אלו במהירות ובקלות. חשוב לציין כי ישנם בעלי עסקים שממשיכים לעבוד גם עם פנקס ועט – כל אחד ומה שהכי מתאים לו.
חשבוניות
אולי המסמך המוכר ביותר בקרב עוסקים מורשים וחברות בע”מ. חשבונית המס היא דרישת התשלום בפועל של העסק מהלקוח. בחשבונית יופיע תיעוד של מוצר שנמכר או שירות שניתן. בנוסף, יהיה עליה תאריך העסקה, מספר סידורי, מספר העסק שלכם ושמו, כתובתכם ולבסוף – אחוז מס הערך המוסף (המע”מ) שתידרשו לשלם. במידה והעסק שלכם פטור ממס, אין לכם צורך להוציא חשבונית וניתן ישר להתקדם לשלב ה…
קבלות
כדי להבין את ההבדל בין חשבונית לקבלה, נדמיין סיטואציה של מסעדה. המלצר מניח על שולחנכם את החשבונית שמהווה את החשבון על הארוחה בעצם, ולאחר התשלום מביא לכם הדפס של הקבלה – אישרור כי התשלום אכן התבצע.
מסמך הקבלה מהווה אישור רשמי שהתבצעה עסקה כספית מוצלחת על הסכום שצוין בחשבונית – זה יכול להיות באמצעות סליקת כרטיס אשראי, העברה בנקאית, תשלום מזומן או אפילו תשלום דרך אחת מאפליקציות התשלומים. עבור עוסקים פטורים מתשלומי מע”מ, הקבלה מהווה גם את תיעוד העסקה (חשבונית) וגם את תיעוד התשלום.
אז מה עדיף, להיות עוסק מורשה או פטור? זה כבר תלוי בסוג העסק ובמחזור ההכנסות השנתי שלכם – בכתבות הבאות שלנו תוכלו למצוא את פירוט השיקולים המלא. בהצלחה!
קרדיט תמונה pexels