תוכן עניינים
אתר אינטרנט טוב הוא שילוב עוצמתי בין תוכן איכותי, עיצוב מתאים, קידום אפקטיבי ושיווק נכון. עיצוב האתר וקידום בגוגל הולכים יד ביד, ולשניהם תפקיד משמעותי בפיתוח אתר מותאם לקידום בגוגל.
כפי שהזכרנו במאמר הקודם, גם אם תשקיעו מאמצים בקידום אורגני בגוגל, עיצוב האתר בצורה חכמה יעשה את כל ההבדל בין אתר מעוצב להפליא ללא תנועה לאתר מעוצב להפליא עם תנועה איכותית.
5 דרכים לעצב אתר מותאם לגוגל מבחינת קידום
על מנת לחזק את מאמצי קידום האתרים, אנשי SEO נדרשים לעמוד בסטנדרטים עיצוביים אשר מניעים לפעולה, ומשפרים את חווית המשתמש של הגולש.
בין אם הנכם מתכוונים לבנות אתר חדש או לשדרג אתר ישן, המאמר הבא יסייע להבין את משמעות פיתוח האתר כך שיתאים גם למאמצי הקידום שלו.
1. דאג לשמור על התמונות שלך קטנות
מיותר לציין כמה שתמונות חשובות לתוכן של אתרי אינטרנט בימינו. עברו הימים בהם טקסט בלבד מספיקים למשוך גולשים לאתר, אם רוצים למשוך כמה שיותר גולשים, הרי שהשימוש בתמונות וגרפיקה איכותית היא חיונית ביותר.
אולם תמונה גדולה מדי יכולה להאט את טעינת העמוד, ובכך לפגוע בקידום שלו בגוגל. לכן, הדרך הטובה ביותר להבטיח משקלים קלים יחסית של תמונות היא שמירתן בפורמט .jpg ו\או .gif. במידה והתמונות באתר שלך אינם בפורמט הרצוי, זה הזמן להמיר, סביר להניח שהן פוגעות במאמצי הקידום שלך.
כלל האצבע אומר 80%-90% מחווית המשתמש תלויה בתכנים כמו תמונות, טבלאות, סרטוני gif ועוד, לכן מומלץ לפזר מעט מהתכנים הללו בין שורות הטקסט.
שימוש ב cdn
cdn בעצם אומר Content Delivery Network או בעברית – רשת אספקת תוכן. באופן הכי מופשט של ההסבר, המשמעות היא שיש מערכת שרתים מפוזרת ברחבי העולם המאחסנת שכפול של האתר שלך (בדרך כלל קבצי מדיה) המחוברת ברשת אחת. מערכת ה cdn יודעת לזהות את המיקום הגאוגרפי שלך וכך להעלות את התכנים של האתר מהשרת הקרוב ביותר אליכם – מה שמוביל לשיפור משמעותי בביצועי מהירות טעינה, ובכך משפיע לחיוב על מאמצי קידום האתר. ניתן לקרוא עוד על cdn במאמר הבא.
2. להתאים את הניווט באתר לחווית המשתמש וקידום בגוגל
הניווט חשוב לא רק למשתמשים שלך, אלא גם למנועי החיפוש. “עכבישי גוגל” סורקים את הניווט באתר שלך כדי להבין טוב יותר את מבנה האתר.
מנגד, המשתמש באתר שלך משתמש בניווט כדי לנוע בתוך האתר. מפתחי אתרים רבים משקיעים מאמצי בנייה ועיצוב שנראים מעולה, אבל מזיקים למאמצי קידום האתר כשהם משתמשים בכלים ניווטיים מבוססי javascript או flash. בכך, מנועי החיפוש לא מצליחים לסרוק או להבין את מבנה האתר.
במקום, הדרך הנכונה והחכמה היא להשתמש ב html סטנדרטי ו css כדי להנות מכל העולמות.
3. שימוש בפירורי לחם (Breadcrumb)
בדומה לניווט, מנועי חיפוש וגולשי האתר רואים בפירורי הלחם כלי שימושי ביותר. הגולשים שלך יכולים להיעזר בפירורי הלחם לדעת היכן הם נמצאים באתר, במיוחד אם נחתו באתר אחרי לחיצה על תוצאת חיפוש בגוגל.
בתמונה הבאה ניתן לראות שימוש נכון בהיררכיית פירורי לחם באתר שעיצבנו עבור בייביזמול:
כפי שניתן לראות, כגולש באתר, מיד ניתן להבחין באיזו קטגוריה הנך נמצא, ובלחיצה קלה תוכל לנווט לאיזו קטגוריה \ תת קטגוריה רלוונטית. החיצים מראים לך את כיוון ההיררכיה מ”הורה” ל”ילד”, כשכל אחד מהם הוא קישור מלבד העמוד בו הנך נמצא. מנועי חיפוש מוצאים את פירורי הלחם שימושיים במיוחד להבנת היררכיית הקטגוריות והתוכן באתר.
4. הטמעת אופי כרכיב להצלחה
עידן “החיפוש הסנטימנטלי” כבר החל. חווית משתמש של גולשים מסייעת לגוגל להבין איך לדרג אתרים בתוצאות החיפוש.
נניח שגולש ביצע חיפוש בגוגל, ראה את האתר שלך ולחץ עליו. הוא נוחת באתר שלך, מביט סביב, לא אוהב כל כך את מה שהוא רואה בגלל עיצוב לקוי ותוכן שלא משך לו את העין. אותו גולש יצא מהאתר שלך בלחיצה על מקש “חזרה” בדפדפן ובכך ישדר לגוגל “לא, האתר הזה לא הרשים אותי במיוחד”. גוגל כמובן יתחשב בגולשים ויבחר איך להתייחס לאתר שלך בהתאם. עם זאת, גוגל עדיין ינסה לפענח מדוע ברח הגולש מהאתר שלך תוך התחשבות בכמה וכמה אלמנטים.
אם משווים את רמת התחכום של גוגל לפני שנים בודדות להיום, הרי שגוגל השתפר פלאים. הוא כמעט משוכנע שאם לקוח בחר לחזור לתוצאות החיפוש גם אם האתר מעוצב יפה וגם אם הוא עומד ברוב הפרמטרים שגוגל דורש, כנראה שמשהו בטקסט או בתמונות הרתיע אותו.
המשמעות היא שהיום לא די בהטמעת תמונות שרירותיות מבנק תמונות או טקסט דל שאינו מאתגר את הגולש – יש לתת דגש על כל פרט ופרט בתוכן, החל מתמונות שימשכו את הגולש להישאר בעמוד עליו נחת ועד טקסט משעשע, מעניין ושימושי – המפתח הוא “ערך מוסף”, ההשקעה בגולש מניעה את גוגל להעדיף אותך על פני המתחרה בתוצאות החיפוש.
לא כל האתרים נבראו שווים
אתרים שונים זה מזה בשלל אופנים וככאלה, לעיתים יהיה צורך בנוסוי ותהייה – האם לעצב את התפריט הנופל בצורה כזו או אחרת? האם לשנות צבע של רכיב? האם להגדיל או להקטין את הלוגו? עסקים אשר שמים דגש על הנושאים הללו ממקסמים את יכולות קידום האתר. בסייטלינקס, אנו משקיעים מאמצים רבים במחקר וניסויים כך שלקוחותינו יהנו ממלא האפקטיביות תמורת כספם. אם ברצונך להשפיע בחיוב על ביצועי האתר, הדברים החשובים ביותר לבחון הם צפיות בעמודים, זמן שהייה ואחוז נטישה (Bounce rate).
5. סרוק ואמת את האתר שלך
כסוג של ביקורת כשזה נוגע לעיצוב אתר מותאם לגוגל ופוטנציאל קידום, מומלץ מאד לסרוק את האתר ולאמת את מצבו.
מה עליך לבדוק וכיצד? ובכן, להלן רשימה חלקית:
- HTML/XHTML
- CSS
- הנגשה
- קישורים “מתים” (404)
- Feeds (פידים)
- התאמה לשלל דפדפנים
- התאמה לשלל מכשירים ניידים
ניתן להשתמש בכלי הסריקה של SEOmoz או W3C validation לבדוק את האתר שלך ולמצוא את כל המידע הנחוץ לתקן בעיות.
לאחר איתור וזיהוי כל הבעיות, מומלץ להתחיל לתקן מהבעיה החמורה ביותר לקלה ביותר תוך כדי בדיקות חוזרות. כלים טכניים שיסייעו לאיתור תקלות הם שימושיים מאד, אבל חשוב גם לערב משפחה וחברים כדי שנבין את צד הגולש, ולא רק של גוגל. אחרי סבב התיקונים הראשון, שתף את המכרים שלך באתר ותהיה קשוב להערות שלהם – עוד תופתע לגלות למה הם שמו לב ומה אתה פספסת.
- קוראים שהתעיינו במאמר זה התעניינו גם ב: שיפור מהירות אתר וורדפרס | קניית לינקים
לסיכום
מאמר זה מציג רק חלק זעום מרכיבי העיצוב החשובים למיקומי האתר שלך בגוגל ואנו מבטיחים להמשיך לפרסם תכנים אשר יעזרו בהבנת “הראש של גוגל”. מחפשים חברת בנייה וקידום אתרים מקצועית שתיקח את פרוייקט בניית אתר מותאם לגוגל שלכם לשלב הבא? הגעתם למקום הנכון.
להמלצות נוספות, הנך מוזמן לעקוב אחרינו בדף הפייסבוק או להצטרף לניוזלטר שלנו. אם ברצונך בעיצוב אתר על ידי המקצוענים, פנה אלינו עוד היום ונשמח לסייע.
בעל עסק ומעוניין בפגישה? צור עמנו קשר עוד היום.
בניית אתר מותאם לגוגל – שאלות ותשובות
כמה עולה שירות בניית אתר?
מחיר בניית אתר יכול לנוע בין 3000 שקלים ולהגיע ל 50000 שקלים ואף יותר. טווח המחירים האדיר נוצר משום שכדי להבין את היקף עבודת הבנייה, תחילה יש לאפיין את כל האלמנטים הדרושים באתר, להתאים את האתר לדרישות הלקוח ולהבין כמה זמן פיתוח ידרש להגיע למוצר הסופי.
האם כדאי לבנות אתר בוורדפרס?
וורדפרס היא פלטפורמה ישירה וקלה לשימוש, שהופכת ניהול אתרים לפשוטה יחסית עבור בעלי עסקים קטנים וחברות גדולות כאחד. היתרון של וורדפרס הוא כפול - לא רק שמערכת הניהול יחסית נוחה לשימוש, גוגל פשוט אוהב את המבנה של אתרי וורדפרס. המשמעות היא אתר שעומד בסטנדרטים מסוימים של גוגל ומוכן לקידום אורגני במנוע החיפוש. עם זאת, חשוב לציין שהמוכנות היא בסיסית מאוד ועדיין דורשת עבודת פיתוח למי שמבקש לקדם את האתר שלו בצורה אורגנית בגוגל.
האם יש הבדל משמעותי בין בניית אתר תדמית לחנות אונליין?
בהחלט. ההבדלים משמעותיים ומתבטאים בזמני עבודה ובמחיר. בעוד אתר תדמית לא דורש הרבה מעבר להבנת קונספט, אפיון דפי שירות בסיסיים ועיצוב, אתר חנות דורש מעבר לאלה גם אפיון ועיצוב דפי מוצרים, בניית היררכיה קטגורית למוצרים, חיבור מערכת סליקה ואולי גם מערכת הפקת חשבוניות אוטומטית. כל אלה משפיעים על מחיר וזמן הפיתוח.
כמה עולה לבנות אתר חנות?
מחיר בניית אתר חנות יושפע מאינספור גורמים - העיצוב, כמות המוצרים, אופן חיבור מערכת סליקת האשראי, אופן חיבור מערכת הפקת חשבוניות, האם המוצרים הם פשוטים או שלקוחות יבחרו וריאציות כגון צבע, גודל וכו? קשה מאוד להעריך מחיר של אתר ללא אפיון חלקי לכל היותר. אם להעריך בגסות, מחיר של אתר חנות פשוטה יכול להתחיל ב 12000 וילך ויתקר ככל שנוסיף אלמנטים.
מה זה בניית אתר מרקטפלייס וכמה זה עולה?
מרקטפלייסים הם למעשה זירות מסחר שמאפשרות למשתמשים מרובים לפרסם ולנהל חנות משלהם בפלטפורמה. הדוגמאות המוכרות ביותר הן אמזון ואיביי. בנייה של אתר מרקטפלייס היא בדרך כלל יקרה יותר מבנייה של אתר חנות. באתר מרקטפלייס, לכל משתמש יש אזור אישי לניהול החנות שלו - אפשר לחשוב על זה כאתר חנות בתוך אתר קניון. אתרי מרקטפלייס מאופיינים בצורה מעט שונה מאתרי חנות אונליין רגילים ובדרך כלל דורשים תכנון קפדני מלווה בפגישות עבודה רבות רק כדי להגיע להצעת מחיר.